Azerbaycan kritik bölgede sancağı ele geçirdi...

Son dakika haberi: Azerbaycan'ın Ermenistan'ın saldırıları sonrası başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son dakika alınan bilgilere göre de Azerbaycan, Ermenistan ordusunun taarruz taburunun sancağını ele geçirdi. Cephede yaşanan gelişmeler sonrası Nikol Paşinyan, Güvenlik Konseyi'ni topladı. Ayrıca Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan da yaşanan gelişmeler hakkında kritik açıklamalar geldi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 4 gün boyunca devam eden çatışmalarda, "Yaklaşık 200 tank ve zırhlı aracın, 228 top ve füze sisteminin, 30 hava savunma sisteminin, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkasının, 5 mühimmat deposunun, 110 otomobilin ve 1 S-300 sisteminin imha edildiği" bildirildi. 

Azerbaycan ordusu, ülkenin topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı karşı operasyonlarda Ermenistan ordusunun taarruz taburunun sancağını ele geçirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bugün Ağdere (Madagiz) yönündeki çatışmada bozguna uğratılan Ermenistan Ordusunun 6. Dağ Alayına yardıma gelen 193. Taarruz Taburunun sancağı ve evrakları ele geçirildi." bilgisi verildi. 


Kaynak : haber7


Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın