BİR AYDA 2 DEFA ÜST ÜSTE BU RESİM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sosyal medya üzerinden 1 ay içinde 2 defa bu resmi paylaşması akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Asker üniformalı kişilerin arkasında yürür durumda görsellerini kamuoyuna sunan Yavaş, kime mesaj vermek istiyor?

‘’Büyük Türk milleti’’ ifadesi ile milliyetçilik duygularına yönelik söylem kullanılması bir askeri darbe ile başa geçme hayalinin bir işareti olabilir mi?

Cumhuriyet tarihimiz boyunca Türk demokrasisi birçok kez hâkî rengin gölgesinde kalmış ve sivilleri ülke yönetiminden uzaklaştıran TSK içindeki cuntalar gerçekleştirdikleri darbelere gerekçe olarak ülkedeki siyasi istikrarsızlığı, toplumsal kutuplaşmayı, memleketteki kaos ortamını göstermişlerdir.

Devlet düzeni ve otoritesi meçhul ellerin büyük uğraşları ile çoğu kez alt üst edilmiştir. Üniformaların gelip düzeni tekrardan sağlamış gibi görünse de akan kan durmamıştır. Yapılan darbelerde küresel güçlerin payı ve etkisi de her zaman sorgulanmıştır.

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK

Sokakların dahi paylaşıldığı ve devlet mekanizmasının işlemediği o karanlık yıllar gerilerde kalmış iken halkın bilinçaltına yönelik bir paylaşım yapılması ‘’Mansur Yavaş, aba altından sopa mı gösteriyor?’’ sualinin keskin bir şekilde sorulmasına neden oldu.

Türk ulusu darbeler ile on yıllarını çöpe atmıştır. Yapılan darbeler kısa bir süreç için ülkeyi büyük kargaşadan kurtarmış gibi görünse de cuntalar sona ermemiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk tarihinden aldığı kutlu mirasla devletinin emrinde ve milletinin hizmetindedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mazisi MÖ 209’da Mete Han’ın kurduğu onlu askeri sisteme kadar uzanır. TSK, dünyanın en köklü ve saygın ordularından biridir. Hiçbir siyasi emele mal edilemez.

Yerel yönetimler esasında yönettiği şehir dışında sosyal medyadan ülke geneline iktidara yönelik ağır eleştirileri karşısında hak yemeyen bir tutum sergilemesi halkın istek ve arzusudur. Ancak son dönemlerde Yavaş’ın sosyal medyadan üst üste yaptığı bu resim paylaşımı ne anlama geliyor?

Bölünmez bütünlüğümüzün simgesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde Cumhurbaşkanlığına bağlı bir kurumdur. Hassas dönemler atlatmış bu milletin bilinçaltındaki uyanmaması gereken korkuları gün ışığına çıkarırcasına bu resmi üst üste paylaşmak ne anlama geliyor?

Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın