Bu kan sizi unutur mu? ‘’20 OCAK 1989’’

Samsunpor kafilesi, 20 Ocak tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı süper lig müsabakasına giderken, saat 09.30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan klüp otobüsünün kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs ucuruma yuvarlanmış, Samsunsporumuzun üç oyuncusu (Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç), teknik direktörü (Nuri Asan) ve şoförü (Asım Özkan) hayatını kaybetmiş, kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış veya sakat kalmıştır. Samsunspor 'kazazedelerine ilk yardımı Diyarbakır deplasmanına giden Çarşambaspor kafilesi yapmıştır. Çarşambasporlu yönetici, futbolcu ve görevliler kazazedeleri tek tek otobüsten çıkarıp Havza Devlet Hastanesine taşımış ve tedavileri için kan vermişlerdir.

Ayrıca kaza sonrasında kazada yaralanan sporcularımızın sevk edildikleri hastanelerde halkımız kan bağışında bulunmak için uzun kuyruklar oluşturmuşlardır.  Türk Kızılay ülkemizin kan bileşenleri ihtiyacının tamamını gönüllü ve düzenli kan bağışçılarından karşılamak üzere 2005 yılında başlatılan ''Güvenli Kan Temini Programı''nı tamamlamak üzere faaliyetlerine devam etmektedir. 20 Ocak 1989 tarihinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden spor şehitlerimize, yaralanan ve sakat kalan sporcularımıza ithafen

BU KAN SİZİ UNUTUR MU?

Samsunspor taraftarları olarak 20 0cak çarşamba günü Cumhuriyet Meydanında 12:00'da kan bağışı istasyonunda buluşuyoruz. Kampanya Kızılay kan istasyonlarında 1 hafta boyunca devam edecektir.

Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın