Çiftlik Bank Kurucusu ''Tosuncuk'' Lakaplı Mehmet Aydın'ın Teslim Olduktan Sonraki İlk Görüntüleri

Mehmet Aydın, 2016'da merkezi Kuzey Kıbrıs'ta bulunan Çiftlik Bank adlı şirketi kurmuştu. 2018 yılında ise bu şirket hakkında saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Türk kamuoyunda tosuncuk lakabı ile anılan Mehmet Aydın'ın binlerce kişiden topladığı 511 milyon TL ile Uruguay'a kaçtığı öne sürülmüştü.

Yaşanan bu gelişmeler ardından  "nitelikli dolandırıcılık" ile suçlanan Aydın'ın Türkiye'ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı. Aydın, Ocak 2019'da Interpol'ün en çok arananlar listesine eklendi. Interpol’ün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu. 

MAĞDURLAR  YATIRDIKLARI PARALARI GERİ ALAMADI

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı.


ÇİFTLİK BANK KURUCUSU MEHMET AYDIN, BREZİLYA POLİSİNE TESLİM OLDU

Kendisinin de mağdur olduğunu söyleyen Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde yayımladığı videoda Brezilya polisine teslim olacağını ifade edip şunları demişti:

'''İnsanların mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.''

ÜST DÜZEY TÜRK YETKİLİDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

T.C. İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı, 2 Temmuz'da Brezilya’nın Sao Paulo kentinde, teslim olan kamuoyunda ‘Tosuncuk’ lakabıyla anılan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın bu gece Türkiye'ye getirileceğini açıkladı.

 Çataklı, Mehmet Aydın'ın  Türkiye Saati ile 22.30 sularında Türkiye'ye getirileceğini ve hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını kamuoyu ile paylaştı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK? CEVAPLAR VİDEODA




Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın