Dünyanın Bozayısı Ruslar...

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin mirasçısı olan Rusya Federasyonu'nda sular durulmuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesini demir yumruk ile yönetiyor. Rusya'yı Sovyetler Birliği'nin gücüne ulaştırmak isteyen Putin, bu doğrultuda ciddi adımlar attı. Rusya, yayılmacı politikalar izleyerek Kırım, Kuzey Kafkasya, Ukrayna'nın doğusu gibi bölgelerde işgal ve istila faaliyetlerini sürdürüyor.

Rusya, dünya silah ticaretinde önemli bir paya sahip. S-400 Hava Savunma Sistemi gibi birçok Rus savunma sanayi ürünlerini çok sayıda ülke kullanıyor. Rusya, askeri gücüne büyük önem veriyor. Dünyadaki en güçlü ordular sıralamasında da ilk 5'te yer alan Rusya; Suriye'den Kuzey Kafkasya'ya, Doğu Avrupa'dan Libya'ya kadar birçok coğrafyada etkin durumda.

Rusya, tüm bunları hem doğrudan yapıyor hem de Rus yanlısı muhaliflere ve müttefiklerine verdiği destek ile dolaylı olarak yapıyor.

Ama, son haftalarda ülkedeki muhalif kesim Putin yönetimine karşı protestolar düzenlemeye başladı. Rus polisi birçok göstericiyi gözaltına aldı.

Rusya'da sokak eylemleri yaşanırken dünyaya duyrulan bir ölüm haberi yankı uyandırdı.


DOKTORUN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Zehirlenen Rus muhalif lider Aleksey Navalni'ye Rusya'da ilk müdahaleyi yapan doktorun öldüğü açıklandı.

55 yaşındaki Sergey Maksimişin'in beklenmedik bir şekilde hayatını kaybettiği ifade edilirken doktorun ölüm sebebi hakkında detaylı bilgi paylaşılmadı.

Geçen yıl 20 Ağustos'ta Sibirya'dan Moskova'ya giden Navalni, uçakta fenalaşmıştı.

Uçak, Omsk şehrine iniş yapmak zorunda kalmıştı. Birkaç gün sonra Noviçok sinir gazıyla zehirlendiği açıklanan Navalni buradan tedavi için Almanya'nın başkenti Berlin'e götürülmüştü.

TALİMAT PUTİN'DEN Mİ GELDİ?

17 Ocak'ta Rusya'ya döndükten sonra tutuklanan Navalni kendisini zehirleme emrinin bizzat Putin tarafından verildiğini öne sürüyor. Rusya ise bu iddiaların asılsız olduğunu ifade ederek suçlamaları kabul etmiyor.


Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın