ERDOĞAN: ‘’HİÇ KİMSE BİZİ ANTALYA KIYILARINA HAPSETMEYİ DÜŞÜNMESİN''

Konuşmasında Akdeniz’de devam eden gerilime dikkat çeken Erdoğan, “Milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin denizlerindeki haklarını sonuna kadar savunmakta kararlıyız.” dedi.

Erdoğan konuya ilişkin özetle şunları dedi:

“Denizlerin altı da bereketli”

“Karadeniz'de yaptığımız 320 milyar metreküplük doğal gaz keşfi, suların sadece içinin değil, altının da bereketli olduğunu göstermiştir.

“Tespit ettiğimiz rezervin çok daha büyük bir rezervin parçası olduğuna inanıyoruz. Akdeniz'den de Karadeniz'deki gibi güzel haberler almayı ümit ediyoruz.

“Yakın tarihlerini yeniden okusunlar”

“Şu gerçeğin altını çizmek istiyorum. Biz ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz. Akdeniz ve Ege'de korsanlığa, haydutluğa asla eyvallah etmeyiz.

“Eski sömürgecilerin gazına gelerek Türkiye'ye karşı efelenenlere yakın tarihlerini yeniden okumalarını tavsiye ediyorum.

“Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip ülkemizi kimse Antalya sahillerine hapsedemez.

“Milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin denizlerindeki haklarını sonuna kadar savunmakta kararlıyız.

“Oruç Reis Gemimiz, Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor. İnşallah güzel haberler almayı ümit ediyoruz.”

Ne olmuştu?

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin doğal gaz arama çalışmaları sürerken İtalya, Fransa, Güney Kıbrıs ve Yunanistan da bölgede askeri tatbikat düzenleneceğini açıklamıştı. Türkiye de Oruç Reis gemisinin, sismik çalışma yürüteceği alan için 1 Eylül'e kadar devam edecek yeni Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan etmişti.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları geçen hafta yaptıkları toplantıda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de süregelen faaliyetleriyle ilgili olası yaptırımlar üzerinde anlaşmıştı.

Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu, bugün Türkiye'ye bölgedeki krizde "Tek taraflı adımlardan kaçınması" yönünde çağrı yapmıştı.
Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın