Gayda Çalanların Ülkesinden Çarpıcı Coronavirüs Araştırması

Bilim insanları dünyayı pençesi altına alan coronavirüs salgınına dair yeni araştırmalar yapmayı sürdürüyor. Virüsün ilk aşamada tüm dünyaya çok hızlı bir şekilde nasıl yayıldığı konusu da merak edilen hususlar arasında yer alıyor. 

Bu konuya ilişkin Britanya ülkesi İskoçya'da bir araştırma yapıldı. Ülkedeki Aberdeen Üniversitesi'nde görevli bilim insanları aralarında ABD, İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya ve Brezilya'nın da bulunduğu 37 ülkeyi mercek altına aldı. Bu devletler dünyada en fazla coronavirüs vaka ve ölümlerinin yaşandığı ülkeler listesinde üst sıralarda bulunuyor.

YURT DIŞI YOLCULUKLARI VİRÜSÜ DÜNYAYA BULAŞTIRDI

Yapılan araştırmada salgın sürecine ilişkin ele alınan bazı etkenler  şunlar oldu:

Başka ülkelerden gelen yolcu sayısı, nüfus yoğunluğu, kentli nüfus oranı, yaş ve sağlık sorunları.

Araştırma neticesinde elde edilen verilere göre uluslararası seyahate daha erken engel olunmasının virüsün yayılmasını önemli oranda yavaşlatacağı sonucuna vardı. 

Salgının ilk dalgası sırasında yaklaşık 1 milyon uluslararası seyahat yapıldığı, bu seyahatlerin Covid-19 ölümlerindeki günlük artışın yüzde 3,4'ünün nedeni olabileceği sonucu da varıldı.

Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın