HOSCH HOLDİNG CEO’SU MURAT HOŞ’TAN İŞ DÜNYASINA ÖNEMLİ MESAJLAR

İsviçre MÜSİAD kurucularından olan Murat Hoş, Uluslararası Demokratlar Birliği (Union of International Democrats-UID) ekonomi birimi başkanlığı görevinde de bulundu. Başarı merdivenlerini hızla tırmanarak kritik mevkilerde ses getiren çalışmalara imza atan Hoş, İsviçre Türk Toplumu Genel Koordinatörü vazifesini de üstlendi.

İş yaşamının kurallarını en iyi şekilde benimseyen Hoş, kişilerin ticaret dünyasında belirli noktalara gelebilmesi için birtakım meziyetlere malik olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: ‘’Ticaret keskin viraj gibidir. Ani kararlar gerektirebilir. Şoförlüğünüze güveniyorsanız korkmayın.’’

Bu sözü ile ticaretin bir satranç tahtasında hareket etmek gibi olduğunu anımsatan Hoş, doğru zamanda doğru hamleyi yapmanın hayati öneme sahip olduğunun altını çiziyor. Oyunu yöneten kişi lazım geldiğinde piyonunu feda edebilir. Hatta keskin bir viraj ile karşılaşıp veziri dahi feda etme kararı almak zorunda kalabilir. İşte o an doğru hamleyi yapabiliyorsanız siz keskin virajı tehlikesiz geçmişsiniz demektir. İş insanı da iyi bir satranç oyuncusu gibi risk ve tehlike anlarında muhakemesini yanlış yapmamalıdır.

‘’HAYATIMIZIN HER ALANINDAKİ ANAHTAR KAVRAM: DİJİTAL’’

21. yüzyıl çağını özetleyecek ve bu asrın birçok gelişmesinin çekirdeğini ifade edecek sözcüğün dijital kelimesinin olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Her anımız bu dijital ürünler ile doludur. Küçük esnaftan büyük holdinglerin patronlarına kadar dijital dünyanın içinde yaşam süren bireyleriz. Bu dünyada olmak zorundayız da. Ticaret denilen kavram geleneksel yapısından kopalı çok oldu. Artık satıcı-satın alan, müşteri-ürün olgularını buluşturan en büyük güç ve sanal ortam kodlar ile yazılıyor. Bu kodları anlayanlar da ayakta kalabiliyor.


Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın