O GÜN CİNSEL SALDIRI KORKUSU YAŞAYAN AMERİKALI KADIN POLİTİKACI KİMDİ?

Birleşik Devletler'de 6 Ocak 2021 tarihinde yaşanan ABD Kongre Binası baskınının yankıları sürüyor.

Hatırlanacağı üzere ABD Başkanı Donald Trump taraftarları kaybettikleri başkanlık seçimini hazmedemeyip şiddete dayalı bir eyleme imza atmışalardı.

Seçimi kaybeden eski ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde hile yapıldığını öne sürmüştü. Onun seçmenleri ise sokaklarda eylemler düzenlemişti.

BASKIN GÜNÜ

6 Ocak tarihinde ise yeni ABD Başkanı Joe Biden'in yemin edip resmen görevine başlamadan önce Donald Trump yanlıları ABD Kongre Binası'na zorla girmişti. Amerikan tarihine geçen bu olayda güvenlik güçleri saldırganlara ateş açmak zorunda kalmıştı. Bina içinde ise tam bir kargaşa hüküm sürmüştü.

O GÜN CİNSEL SALDIRI KORKUSU YAŞADI

"Bunu fazla kişiye söylemedim. Ben bir cinsel saldırı mağduruyum. Bir travma geçirirseniz, travmalar birbirlerini şiddetlendiriyor.'' diyen ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili üyelerinden Alexandria Ocasio-Cortez, baskın gününde yaşadığı korku dolu anları şöyle aktardı:

''Tuvalet kapısının arkasındaydım. Beyaz bir adam ofisime girdi. 'Nerede o? Nerede o?' diye bağırıyordu. Öleceğimi düşündüm. Ofisime giren kişi Kongre binasında görevli bir polis memuruydu. Kendini polis olarak tanıtmadı. Ne ben ne de ekibim, memurun bizi korumak için mi yoksa bize zarar vermek için mi orada olduğunu bilmiyoruz."

Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın