Tatil için Türkiye'ye gelen Rus gencin şüpheli ölümü

Tatil için İstanbul'a gelen Rus vatandaşı Makar Federoviç Ragin'den 28 Temmuz Çarşamba gününden beri haber alınamıyor.

16 Temmuz gecesi tatil amacıyla İstanbul'a gelen 20 yaşındaki Makar Federoviç Ragin, İstanbul'un Fatih ilçesindeki Cankurtaran semtinde bir otelde konakladığı öğrenilen Ragin'in rezervasyon yaptırdığı 29 Temmuz günü saat 17:00'deki uçakla Vilnius'a dönmesi gerekiyordu. Ancak uçağa binmedi.

Oğullarının Litvanya'ya dönmemesi üzerine aile Ragin'in kaldığı otelle iletişime geçti.

Otel yönetimi Ragin'in odasını kontrol ettiklerini ve eşyasının halen odasında olduğunu, belgelerinin ve bilgisayarının da kasada durduğunu bildirdi.Otel, aileye Makar Fedoroviç Ragin'in 28 Temmuz Salı sabahı odadan ayrıldığını ve gece geri dönmediğini de belirtti.

Ragin'in o gün otelden çıkarken çekilen görüntüleri bulunuyor. Rus üniversite öğrencisinin o gün Prens Adaları'na seyahat etmeyi planladığı öğrenildi.

Ragin'in anne ve babası Türkiye'ye gelerek Türk emniyetine kayıp başvurusu yaptı. Soruşturma başlatan polis ekipleri Ragin'in görüştüğü kişilere ulaşmak için çalışıyor. 28 Temmuz'da otelden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınmayan Rus öğrencisinin cansız bedeninin, Burgazada'da bulundu.

Cansız beden tanınmaz halde

İstanbul'da aileye yardımcı olan Aygül Pashayeva şu ifadeleri kullandı:

''Çürüme başladığı için tanınır halde olmayan ceset teşhis edilemedi. Aile üzgün ama üzülmek de istemiyorlar çünkü bu ölümü kabul etmiyorlar. Oğulları olduğunu kabul etmiyorlar yani umutları var.''

Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın