Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Flaş Açıklama

Nijerya'nın Lagos limanından Güney Afrika'nın Cape Town kentine gitmek üzere Cumartesi gecesi yola çıkan ve korsanların saldırısına uğrayan Mozart isimli konteyner gemisinin Gine Körfezi'nde kaçırılan tümü Türkiye vatandaşı 15 kişilik mürettebatından henüz haber yok. 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kaçırılan mürettebatın kurtarılması için her türlü diplomatik hazırlığın yapıldığını belirterek şunları ifade etti:

"Personel şu an gemide kalıyor, şirket de böyle istedi. Bölge ülkelerin hepsiyle temasa geçtik. Gabon'da da yetkililer süreci yakından takip ediyorlar. Bizden ilave bilgiler istediler, ilave bilgileri de verdik. Diğer ülkelerin de ilgili kurumları ile temastayız. Geminin sahibi olan şirket tüm hazırlıklarını yaptı. Korsanlar ne aileler ne bizler ne de şirketle temasta bulunmadılar. Süreci takip ediyoruz. O bölgede daha önce de saldırılar olduğu için genellikle gemiler ilave tedbirler alıyorlar. Bunu özellikle yurt dışında faaliyet gösteren şirketlerden de öğrendik. Bu inşallah diğer şirketler için de ders olur, bu bölgede gemi şirketleri ilave tedbirler alırlar."
Yazar
Dünyanın Sesi

0 yanıt Bir yanıt yazın

Yanıtınızı Bırakın