TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA İHRAÇ EDİLEN BİR LEZZET
- 19 Nisan 2021
- Yazar Dünyanın Sesi
RAMAZAN AYI'NIN EŞSİZ LEZZETİ ''RAMAZAN SUCUĞU''
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Ramazan Ayı'nın gelmesiyle tatlı bir telaş başladı. Tadı dillere destan olan Ramazan sucuğu ilçe sakinleri tarafından sadece Ramazan günlerinde yapılıyor.
Ramazan sucuğu; ceviz, şeker, nişasta ve limon tozu karışımından yapılıyor.
Ceviz ve diğer karışımlarla kıvamı özenle hazırlanan ramazan sucuğu, iftar ve sahurlarda ilçe halkının vazgeçemediği lezzetlerin başında geliyor.
KİLOSU KAÇ TL?
Geleneksel el yapımı tatlının kilosu bu yıl 40 liradan satışa sunulurken, siparişe göre Gaziantep, Sinop, İzmir, Ankara, İstanbul'a da gönderiliyor.
YURT DIŞINA DA İHRAÇ EDİLİYOR
57 yaşındaki Okan Belge, şunları dedi:
''11 ayın sultanı ramazan aylarında biz bu sucukları yapıyoruz. Bu tatlı, Turgutlu'ya özel bir gelenek. Geçen yıl 4 ton kadar sucuk sattık. Bu sene yine yoğun bir talep var, çalışma saatlerinin kısıtlı olmasından dolayı bazen yetiştiremiyoruz. Tatlıyı ceviz, nişasta, su, limon tozundan yapıyoruz. 1,5 saat kaynatıyoruz. Lokum haline geldikten sonra, yarım saat dinlendiriyoruz. İpe dizdiğimiz cevizleri bandırıp, askılara asıp, kurutarak satışa hazır hale getiriyoruz. Ramazan ayı öncesi istek üzerine yaptığım için kilosunu 45 liradan satıyordum ama ramazanda vatandaşlar yiyebilsin diye indirim yapıp 40 liradan satmaya başladım. Türkiye'de Gaziantep, Sinop, İzmir, Ankara, İstanbul'da yaşayan Turgutlulara gönderiyoruz. Hatta geçen sene Almanya, İspanya ve ABD'ye kadar gönderdiğimiz oldu.''
0 yanıt Bir yanıt yazın